skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj sól i proszek do pieczenia do mąki
Krok 2:
Przesiać do osobnego pojemnika
Krok 3:
W innym pojemniku rozpuść masło, lekko ostudź, wprowadź do niego mleko o temperaturze pokojowej i wymieszaj
Krok 4:
W Innym największym głównym pojemniku połącz jajka, cukier i cukier waniliowy i ubij, aż ziarna cukru całkowicie się rozpuszczą
Krok 5:
Kontynuując ubijanie jajek z cukrem, stopniowo wprowadzaj przygotowaną mieszankę masła i mleka w strużce i ubijaj do uzyskania gładkości
Krok 6:
Następnie, kontynuując ubijanie mieszanki, stopniowo wprowadzaj mąkę na 2-3 łyżki i ubijaj, aż grudki mąki będą gładkie i rozpuszczone. Ciasto okazuje się dość grube i lepkie, jak na biszkopt
Krok 7:
Naczynie do pieczenia obficie posmarować masłem i wyłożyć połowę ciasta, spłaszczając powierzchnię łyżką
Krok 8:
Pokrój brzoskwinie na małe kawałki
Krok 9:
Połóż je na cieście i spłaszcz
Krok 10:
Ułóż drugą połowę ciasta na brzoskwiniach i również spłaszcz
Krok 11:
Piec ciasto w piekarniku rozgrzanym do 160 C przez 60-70 minut, aż górna skorupa będzie równomiernie zarumieniona i całkowicie ugotowana, biorąc pod uwagę specyfikę piekarnika i wysokość ciasta. Gotowość można sprawdzić wykałaczką. Podczas przekłuwania ciasta powinno pozostać suche
Krok 12:
Wyjmij ciasto z piekarnika i natychmiast, jeszcze gorące ciasto, głęboko przekłuj wykałaczką na całej powierzchni
Krok 13:
Obficie posmaruj lub polej wierzch ciasta pozostałym syropem z brzoskwiń i pozostaw do ostygnięcia i namoczenia. Wyjmij ciasto z formy po całkowitym ostygnięciu
Krok 14:
W razie potrzeby rozpuść w kuchence mikrofalowej kilka kwadratów ciemnej i białej czekolady
Krok 15:
Udekoruj czekoladową siatką wierzch schłodzonego ciasta
Krok 16:
Ciasto można podawać natychmiast po stwardnieniu polewy czekoladowej
ten elegancki wysoki i bujny Bochenek z brzoskwiniami w puszkach ze słoika przekroczył moje oczekiwania! Przepis podzielił się ze mną znajomy piekarz. Bochenek okazał się idealny za pierwszym razem. Ciasto jest tak delikatne i bujne, że podnosi się podczas pieczenia w piekarniku 2 razy, a ciasto po prostu rozpływa się w ustach. W tym przypadku ciasto bez drożdży. Ciasto przypomina bardzo dobry biswit lub eleganckie ciasto wielkanocne. Brzoskwinie commpot nadają ciastu delikatny smak i dodatkową soczystość.
w tym sprytnym przepisie jest jeden interesujący szczegół. Ciasto natychmiast po upieczeniu w piekarniku w nietypowy sposób wylewa się syropem lub kompotem, który pozostał z brzoskwiń.
bardzo radzę wypróbować ten niesamowity przepis na ciasto biszkoptowe. Na pewno nie pożałujesz i będziesz go używać do pieczenia różnych domowych ciast.
przepis jest bardzo prosty i prosty, z najczęściej dostępnych produktów, które są sprzedawane w każdym sklepie lub po prostu w domu. Nawet niedoświadczona gospodyni lub dziecko może ugotować to pyszne delikatne ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami w puszkach ze słoika o Smaku świątecznego ciasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g