skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Technologia jest niezwykle prosta! Wymieszaj wszystkie nasze składniki w dużym pojemniku (wszystkie oprócz jajek). Dodaj skórkę pomarańczową.
Krok 2:
2. Lekko ubij jajka trzepaczką i wlej do naszej mieszanki.
Krok 3:
3.Teraz musisz wszystko dokładnie wymieszać. Polecam robić to w rękawiczkach, aby ciasto nie przykleiło się do dłoni. Z naszego testu tworzymy "batony".
Krok 4:
4. Wkładamy Biscotti do piekarnika na 20 minut w trybie konwekcji w 160 C.
Krok 5:
5. Po 20 minutach wyjmujemy Biscotti z piekarnika, pozwalamy mu ostygnąć (około 5 minut). Następnie pokrój je na średnie kawałki i włóż z powrotem do piekarnika w tym samym trybie, ale już w 120 C.
Krok 6:
6. Wszystko gotowe, drodzy przyjaciele! Smacznego! Podawaj z filiżanką aromatycznej kawy. Zawsze Twój, Stary Sam. Źródło Stary Sam
Biscotti aka cantucci aka cantuccini to wspaniałe tradycyjne orzechowe ciasteczka pochodzące z Włoch. Pyszny deser, jeśli chcesz, i wspaniały dodatek do porannej kawy. Wziąłem za podstawę przepis Maestro Gordona Ramsaya, bardzo intrygująco prosty i zaproponował przepis!
moja książka kucharska została uzupełniona produktami mącznymi, bułeczkami i ogólnie wypiekami, ale nie zatrzymuj się - następny etap to ciasteczka, a mogą być prawdziwe desery, Cukiernia... Może pewnego dnia przygotujemy prawdziwe ciasto! Ale to zupełnie inna historia.
więc Biscotti okazało się zaskakująco proste w przygotowaniu, a jego smak jest nie do pochwały! Te proste ciasteczka są łatwe do zrobienia w domu i jak to zrobić - pokażę Ci. Wyobraź sobie zaskoczenie rodziny lub gości, gdy powiesz im, że teraz Twoje domowe ciasteczka, chociaż raczej nadal są to krakersy Biscotti!
po prostu super, dzięki szef Gordon Ramsay! To prawda bardzo prosty, ale niesamowicie pyszny przepis na Biscotti z migdałami , orzechami laskowymi, pistacjami i skórką pomarańczową.
włoskie ciasteczka-proste, pyszne, na lekką przekąskę.
podawaj z filiżanką aromatycznej kawy lub herbaty.
smacznego, drodzy przyjaciele! Zawsze Twój, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g