skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Waga suszonych owoców i kandyzowanych owoców jest wskazana już namoczona w syropie. Przepis tutajhttps: / / 1000.menu/cooking/41070-suxofrukty-i-cukaty-v-sirope-dlya-vypechki Jeśli suszone owoce i kandyzowane owoce zostały namoczone w czystym alkoholu, ilość cukru w cieście należy zwiększyć do 50 gramów. Dowolna mieszanka przypraw. Wskazałem swoje w przepisie. Dżem można wziąć absolutnie każdy. Miałem morelową. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Krok 2:
Do zmiękczonego masła dodaję cukier i ubijam na biało.
Krok 3:
Następnie dodaję jajko o temperaturze pokojowej i ubijam, aż będzie delikatne, gładkie, bujne" krem & quot;.
Krok 4:
Następnie przyprawy, sól, dżem i miód. Wszystko dobrze mieszam lub ubijam mikserem.
Krok 5:
Następnie przesiać całą mąkę i dobrze wymieszać.
Krok 6:
Dodaję suszone owoce, mieszam i takie zdjęcie powinno się udać. Nawet surowe smaki są po prostu boskie...
Krok 7:
Rozmiar formy, w której będę piec 11*20. Smaruję masłem i układam papierem do pieczenia.
Krok 8:
Rozłóż ciasto, wyrównaj, aby nie było pustek.
Krok 9:
Przykrywam folią, że wierzch się nie przypalił,a ciasto jest dobrze upieczone w środku i wysyłam do nagrzanego piekarnika do 140-150 stopni na 2-2, 5 godziny.
Krok 10:
Moja babeczka była pieczona przez 2 godziny i 10 minut. 1 godzina 50 minut pieczone pod folią. Podczas gdy babeczka jest gorąca, można ją posmarować dowolnym mocnym alkoholem lub syropem, ale miałem tylko tyle w suszonych owocach. Lub po schłodzeniu możesz pokryć ciastko lukrem białkowym.
Krok 11:
Pozwalam całkowicie ostygnąć i wyjmuję z formy. Waga ciasta wynosi 570 gramów.
Krok 12:
Dobrze zasypiam cukrem pudrem i na tym etapie można go owinąć folią spożywczą lub pergaminem i włożyć do lodówki w celu dojrzewania.
Krok 13:
Ale wytnę swój I pokażę, jaki jest w środku. Moim zdaniem krój jest po prostu wspaniały. A namoczone suszone owoce nadają ciastu po prostu pyszny smak i aromat. Nie bądź leniwy i moczyć przynajmniej przez noc. Natychmiast zjadłeś jedną połowę:), a drugą owinąłeś pergaminem i usunąłeś.
Krok 14:
Dzisiaj spróbowałem drugiej połowy. Dojrzewała przez 3 tygodnie. Co mogę powiedzieć-warto. Zaraz po upieczeniu babeczka wydawała mi się dość słodka, gęsta, ale po dojrzewaniu stała się idealna. Po pierwsze, stało się bardziej miękkie, suszone owoce są delikatniejsze, słodycz wróciła do normy. Wszystkie smaki połączyły się i okazało się, że to tylko jakaś harmonia. Pikantne, aromatyczne przyprawy załatwiły sprawę. Podsumowując, jest naprawdę bardzo, bardzo smaczny!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Suszone owoce - 250 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g