skład / składniki
metoda gotowania
komory są płukane i czyszczone. Pomimo tego, że są sprzedawane już oczyszczone, jak mówi praktyka, musisz to sprawdzić. Napełnij zimną wodą i podpal. Czekamy, aż woda się zagotuje. Po ugotowaniu zmniejszamy na średnim ogniu (konieczne jest, aby woda trochę zbluzowała ) i gotujemy przez około 1,5-2 godziny do pewnej miękkości. Potrzebna jest miękkość, aby lekkie naciśnięcie widelca można było podzielić na kawałki. Sól około pół godziny przed gotowaniem. Bulion, na którym gotowano komory, nie wylewa się, nadal będzie nam przydatny. Po ugotowaniu pępków musisz pozwolić im ostygnąć, ale na razie zajmiemy się resztą produktów.
pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni. I zetrzyj ser na grubej tarce. W tym momencie Komory były już zamknięte. Następnie pokrój komory na paski o grubości około 2-3 mm.
na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta. Następnie dodaj pokrojone pępki i wymieszaj. Odsuń trochę pępki na bok i rozpuść masło ( 50 gramów ) w wolnym miejscu i usmaż na nim mąkę. Następnie wymieszaj mąkę z komorami. Dodaj bulion (150 ml.) i mleko ( 150 ml.), ponownie wymieszaj i zagotuj SOS. Dodaj również sól i pieprz do smaku.
ustawiamy piekarnik na 180 stopni.
po zagęszczeniu sosu przenieś zawartość patelni na blachę do pieczenia, wyrównaj i posyp serem. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Czekamy na rumianą skórkę serową i podajemy na stole, aby cieszyć się tym niesamowicie delikatnym daniem. Możesz podawać z dowolnym dodatkiem. A po posypaniu zieleni obecni oszaleją nie tylko z zapachu, ale także z wyglądu. To świetna alternatywa dla zwykłych pępków w kremowym sosie. Smacznego dla wszystkich przyjaciół) jedz smacznie i pięknie) i zaoferuję ci takie przepisy)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g