Komory kurczaka pod czapką serową

niezwykły przepis, bardzo delikatny, pożywny, pyszny. Pępki z kurczaka w piekarniku. Niesamowicie smaczne i delikatne danie, które jest zamiatane, zanim dotrze do stołu. Danie, które pasuje do absolutnie każdego przystawki. A samo danie zastąpi zwykłe komory w sosie śmietanowym. Jedz smacznie i pięknie)
Polana od kolanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 2 g
tłuszcze 33 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
16 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

komory są płukane i czyszczone. Pomimo tego, że są sprzedawane już oczyszczone, jak mówi praktyka, musisz to sprawdzić. Napełnij zimną wodą i podpal. Czekamy, aż woda się zagotuje. Po ugotowaniu zmniejszamy na średnim ogniu (konieczne jest, aby woda trochę zbluzowała ) i gotujemy przez około 1,5-2 godziny do pewnej miękkości. Potrzebna jest miękkość, aby lekkie naciśnięcie widelca można było podzielić na kawałki. Sól około pół godziny przed gotowaniem. Bulion, na którym gotowano komory, nie wylewa się, nadal będzie nam przydatny. Po ugotowaniu pępków musisz pozwolić im ostygnąć, ale na razie zajmiemy się resztą produktów.
pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni. I zetrzyj ser na grubej tarce. W tym momencie Komory były już zamknięte. Następnie pokrój komory na paski o grubości około 2-3 mm.
na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta. Następnie dodaj pokrojone pępki i wymieszaj. Odsuń trochę pępki na bok i rozpuść masło ( 50 gramów ) w wolnym miejscu i usmaż na nim mąkę. Następnie wymieszaj mąkę z komorami. Dodaj bulion (150 ml.) i mleko ( 150 ml.), ponownie wymieszaj i zagotuj SOS. Dodaj również sól i pieprz do smaku.
ustawiamy piekarnik na 180 stopni.
po zagęszczeniu sosu przenieś zawartość patelni na blachę do pieczenia, wyrównaj i posyp serem. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Czekamy na rumianą skórkę serową i podajemy na stole, aby cieszyć się tym niesamowicie delikatnym daniem. Możesz podawać z dowolnym dodatkiem. A po posypaniu zieleni obecni oszaleją nie tylko z zapachu, ale także z wyglądu. To świetna alternatywa dla zwykłych pępków w kremowym sosie. Smacznego dla wszystkich przyjaciół) jedz smacznie i pięknie) i zaoferuję ci takie przepisy)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g

Podobne przepisy