Greckie ciasto francuskie z mięsem mielonym i serem

Wielkie ciasto z mięsem mielonym i serem będzie daniem dnia w twojej rodzinie! Taki Napoleon Diner, do którego trafi każde niesłodzone nadzienie według twoich upodobań. Kulinarny przepis na to ciasto znalazłem w magazynie o modzie. Może nie ma nic wspólnego z prawdziwym greckim ciastem, ale jest pyszne, po prostu polizasz palce! Proponuję użyć greckiego ciasta warstwowego z mięsem mielonym jako obfitego posiłku na niedzielny obiad.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 46 % 24 g
węglowodany 33 % 17 g
329 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

smażyć mieloną wołowinę do miękkości z odrobiną oleju, a następnie dodać do niej osobno smażone posiekane główki cebuli, starty ser, ser, posiekane warzywa i surowe jaja kurze. Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia. Sól do smaku. Jeśli ser jest silnie solony, nie można go solić. Rozwiń rolkę ciasta francuskiego i lekko rozwałkuj wałkiem do ciasta. Połowę kładziemy na natłuszczonej blasze do pieczenia, następnie kładziemy nadzienie i przykrywamy drugą połową ciasta. Ostrożnie ściśnij krawędzie ciasta. Przebij wierzch ciasta widelcem i posmaruj jajkiem kurzym. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor przez 30 minut. Greckie ciasto z mięsem mielonym jest gotowe, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy