Greckie ciasto francuskie z mięsem mielonym i serem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
smażyć mieloną wołowinę do miękkości z odrobiną oleju, a następnie dodać do niej osobno smażone posiekane główki cebuli, starty ser, ser, posiekane warzywa i surowe jaja kurze. Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia. Sól do smaku. Jeśli ser jest silnie solony, nie można go solić. Rozwiń rolkę ciasta francuskiego i lekko rozwałkuj wałkiem do ciasta. Połowę kładziemy na natłuszczonej blasze do pieczenia, następnie kładziemy nadzienie i przykrywamy drugą połową ciasta. Ostrożnie ściśnij krawędzie ciasta. Przebij wierzch ciasta widelcem i posmaruj jajkiem kurzym. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor przez 30 minut. Greckie ciasto z mięsem mielonym jest gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g