skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto na kokurki zagnieść na śmietanie i margarynie, dodając sól i cukier.Lubię solić grubą solą, aby po ugryzieniu gotowego kokurku natknąć się na ziarna soli, które tworzą bardzo ciekawy kontrast Smakowy.Te kokurki są dobre.
Krok 2:
Stopniowo dodajemy przesianą mąkę, najpierw siekamy wszystko nożem,a następnie, dodając więcej mąki, zaczynamy ugniatać rękami.
Krok 3:
Oto taka elastyczna i elastyczna bułka.(Powiem w tajemnicy: jestem artystą takim jak Kisa Vorobyaninov)
Krok 4:
Ciasto, dobrze zagniecione, zwija się w warstwę o grubości siedmiu milimetrów i wycina z niej małe kółka.Następnie ponownie zwijamy skrawki w Kolobok,zwijamy i ponownie wycinamy, aż ciasto się skończy.
Krok 5:
Kładziemy na blasze do pieczenia,nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do stu osiemdziesięciu stopni na trzydzieści minut.Ciasto nie zwiększa objętości podczas pieczenia, ponieważ nie zawiera drożdży ani proszku do pieczenia.
Krok 6:
Oto taka apetyczna rodzina złotych kokurochek, które mamy !
Krok 7:
Wewnątrz miękkie, Na Zewnątrz chrupiące !
z pewnością są wśród was szczęśliwi ludzie, którzy również próbowali potraw przygotowanych przez ręce babci w prawdziwym rosyjskim piecu.Miałem okazję doświadczyć tego szczęścia !Najcieplejsze wspomnienie z dzieciństwa - poranne spotkania do szkoły i na śniadanie kokurki z pieca ze świeżym mlekiem, miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz.I te wspomnienia ogrzewają duszę przez całe życie.A gotowanie kokurek było tak proste i proste , jak zwykła dusza mojej ukochanej babci.Przepis jest podobny do tego, z którego uformowała się babcia w bajce Kolobok .Pamiętajcie, chwalił się, że "na susekach meten, na śmietanie meszon, na surowym maśle przędzon".Tutaj, dokładnie, dokładnie o naszych kokurkach ! Ile jest jeszcze ciekawych przepisów, które z czasem są zapomniane i wypierane z naszej kuchni przez nowe nowoczesne potrawy. Ale nie zapominaj o takich oryginalnych rosyjskich potrawach, które nasi przodkowie gotowali od dziesięcioleci.I dużo o tym wiedzieli.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g