Kokurki mojego dzieciństwa

Kontynuuj starą tradycję, piecz kokurki ! Kokurki gotują się szybko, ciasto nie musi stać.Wypieki są bardzo domowe, szczere i przytulne.
SrebroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 32 % 22 g
węglowodany 58 % 40 g
381 kcal
IG: 3 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto na kokurki zagnieść na śmietanie i margarynie, dodając sól i cukier.Lubię solić grubą solą, aby po ugryzieniu gotowego kokurku natknąć się na ziarna soli, które tworzą bardzo ciekawy kontrast Smakowy.Te kokurki są dobre.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Stopniowo dodajemy przesianą mąkę, najpierw siekamy wszystko nożem,a następnie, dodając więcej mąki, zaczynamy ugniatać rękami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oto taka elastyczna i elastyczna bułka.(Powiem w tajemnicy: jestem artystą takim jak Kisa Vorobyaninov)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto, dobrze zagniecione, zwija się w warstwę o grubości siedmiu milimetrów i wycina z niej małe kółka.Następnie ponownie zwijamy skrawki w Kolobok,zwijamy i ponownie wycinamy, aż ciasto się skończy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kładziemy na blasze do pieczenia,nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do stu osiemdziesięciu stopni na trzydzieści minut.Ciasto nie zwiększa objętości podczas pieczenia, ponieważ nie zawiera drożdży ani proszku do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto taka apetyczna rodzina złotych kokurochek, które mamy !

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wewnątrz miękkie, Na Zewnątrz chrupiące !

z pewnością są wśród was szczęśliwi ludzie, którzy również próbowali potraw przygotowanych przez ręce babci w prawdziwym rosyjskim piecu.Miałem okazję doświadczyć tego szczęścia !Najcieplejsze wspomnienie z dzieciństwa - poranne spotkania do szkoły i na śniadanie kokurki z pieca ze świeżym mlekiem, miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz.I te wspomnienia ogrzewają duszę przez całe życie.A gotowanie kokurek było tak proste i proste , jak zwykła dusza mojej ukochanej babci.Przepis jest podobny do tego, z którego uformowała się babcia w bajce Kolobok .Pamiętajcie, chwalił się, że "na susekach meten, na śmietanie meszon, na surowym maśle przędzon".Tutaj, dokładnie, dokładnie o naszych kokurkach ! Ile jest jeszcze ciekawych przepisów, które z czasem są zapomniane i wypierane z naszej kuchni przez nowe nowoczesne potrawy. Ale nie zapominaj o takich oryginalnych rosyjskich potrawach, które nasi przodkowie gotowali od dziesięcioleci.I dużo o tym wiedzieli.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy