kwadraty z powidłami śliwkowymi
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Zimne masło pokroić w kostkę. Dodaj masło, cukier i cynamon do mąki przesianej przez sito.
Krok 3:
Zmiel powstałą mieszaninę rękami na małe okruchy.
Krok 4:
W wyłożonym pergaminem naczyniu do pieczenia ułóż większość okruchów i ubij.
Krok 5:
Równomiernie rozłóż dżem śliwkowy na cieście.
Krok 6:
Posyp pozostałą kruszonką na wierzchu. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180°C na 40 minut. Schłodzić powstałe ciasteczka i pokroić w kwadraty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g