skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso myjemy i suszymy ręcznikami papierowymi, a następnie kroimy na cienkie płytki o grubości 0,8 mm. Następnie lekko pokonaj talerze mięsa. Ważne jest, aby nie było pęknięć, w przeciwnym razie bułki nie okażą się piękne.
2. W emaliowanym lub szklanym naczyniu wymieszaj czerwone półsłodkie wino i olej roślinny. Włóż przygotowane mięso do miski z marynatą, dobrze wymieszaj rękami i wyślij do lodówki do marynowania przez 8-10 godzin.
3. Suszone śliwki myjemy pod bieżącą wodą, po czym napełniamy czystą ciepłą wodą i pozostawiamy na 30-40 minut, po spuszczeniu wody suszę suszone śliwki papierowymi serwetkami. Pokrój suszone śliwki na kilka dużych części. Jeśli chcesz, możesz zostawić go w całości.
4. Po upływie określonego czasu wyjmujemy mięso z marynaty i solimy każdy kawałek, posypujemy czarnym pieprzem, wcieramy przyprawy w mięso. Zawijamy suszone śliwki w mięso (całe lub kilka kawałków), do każdej bułki dodajemy odrobinę skórki z cytryny (nie zapomnij zostawić skórki do dekoracji gotowego dania), którą należy cienko pokroić.
5. Obierz cebulę, a następnie pokrój w plasterki, przenieś do miski i posyp lekko solą. Następnie wlej pozostały olej roślinny na dno dużej głębokiej patelni i włóż do niego krążki cebuli. Następnie mocno kładziemy na nim bułki mięsne. Dodatkowe suszone śliwki, jeśli pozostały, wkładamy również na patelnię, równomiernie rozprowadzając między naszymi rolkami.
6. Posyp bułki suchym rozmarynem na wierzchu, najpierw pocierając go palcami, aby w pełni ujawnić aromat. Umieść liść laurowy między rolkami. Następnie posmaruj bułki kwaśną śmietaną i polej Sherry. Kładziemy patelnię z rolkami na minimalnym ogniu, całkowicie zamykamy pokrywką. Przygotowujemy bułki w ten sposób przez 1,5 godziny.
gotowe bułki podajemy na gorąco! Posyp je resztkami skórki cytryny na wierzchu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sherry - 163 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g