babeczki z serem Adyghe na jogurcie
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Pokrój Oliwki w pierścienie.
Krok 3:
Zetrzyj ser Adyghe na grubej tarce.
Krok 4:
Ubij jajko, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Dodaj olej roślinny, wymieszaj.
Krok 6:
Wlej jogurt, wymieszaj, aż będzie gładki.
Krok 7:
Dodaj ser do powstałej masy, wymieszaj.
Krok 8:
Wlej mąkę przesianą solą i proszkiem do pieczenia, szybko wymieszaj.
Krok 9:
Dodaj 1 łyżkę. l sezam, oliwki, bazylia, wymieszaj.
Krok 10:
Ciasto układamy w porcje, posypujemy pozostałym sezamem.
Krok 11:
Piecz babeczki w temperaturze 180 stopni. 30-35 minut do zarumienienia. Gotowość sprawdzamy drewnianym szpikulcem.
Krok 12:
Schłodź trochę i podawaj. Takie babeczki są szczególnie smaczne na ciepło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g