romantyczna pizza w 30 minut

Romantyczne śniadanie lub kolacja dla dwojga!
Olga_LunguAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 8 g
tłuszcze 30 % 9 g
węglowodany 43 % 13 g
162 kcal
IG: 23 / 0 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj ciasto. Do miski wlewamy 125 ml ciepłego mleka i wlej 1 łyżeczkę suchych drożdży. Dodaj szczyptę soli i 1 łyżkę oleju roślinnego. Mieszać. Przez drobne sito przesiać 175 g mąki i zagniataj ciasto przez 1 minutę. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40 minut, aby ciasto wzrosło 2 razy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zróbmy nadzienie! 1 średnią cebulę pokroić na pół i drobno posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    150 gramów marynowanych grzybów pokrój na dowolne kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    1-2 średnie pomidory przekrojone na pół i pokrój w plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    170 gramów gotowanej kiełbasy pokrojonej w pierścienie i w razie potrzeby wycinamy serca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    150 gramów sera na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zbieranie pizzy. Odsłaniamy zaparzone ciasto i przenieś na pergamin. Lekko posyp mąką i rozwałkuj w cienką warstwę około 4-5 milimetrów

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj ciasto wcześniej przygotowaną formą i lekko dociśnij krawędzie formy, tworząc kontur serca. Jak zrobić taki formularz znajdziesz tutaj. Ostrożnie Wytnij nożem wzdłuż konturu. I usuwamy resztki ciasta na bok.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przygotowane serce przykrywamy kształtem i przebij ciasto widelcem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyciśnij trochę keczupu i posmaruj pędzlem całe ciasto. I zrobimy to samo z majonezem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp posiekaną cebulą na wierzchu i rozłóż pokrojone grzyby. Posyp trochę sera i rozłóż kiełbasę na całej pizzy. Posyp pizzę pozostałym serem i rozłóż pokrojone pomidory na całym obwodzie. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pizza jest gotowa! W razie potrzeby można również posypać ziołami i podawać. Taka kolacja doda przytulności i romantycznej atmosfery do Twojego codziennego życia, a smak tej pizzy sprawi, że będziesz zachwycony!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy