skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto. Do miski wlewamy 125 ml ciepłego mleka i wlej 1 łyżeczkę suchych drożdży. Dodaj szczyptę soli i 1 łyżkę oleju roślinnego. Mieszać. Przez drobne sito przesiać 175 g mąki i zagniataj ciasto przez 1 minutę. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40 minut, aby ciasto wzrosło 2 razy.
Krok 2:
Zróbmy nadzienie! 1 średnią cebulę pokroić na pół i drobno posiekaj.
Krok 3:
150 gramów marynowanych grzybów pokrój na dowolne kawałki.
Krok 4:
1-2 średnie pomidory przekrojone na pół i pokrój w plasterki.
Krok 5:
170 gramów gotowanej kiełbasy pokrojonej w pierścienie i w razie potrzeby wycinamy serca.
Krok 6:
150 gramów sera na grubej tarce.
Krok 7:
Zbieranie pizzy. Odsłaniamy zaparzone ciasto i przenieś na pergamin. Lekko posyp mąką i rozwałkuj w cienką warstwę około 4-5 milimetrów
Krok 8:
Przykryj ciasto wcześniej przygotowaną formą i lekko dociśnij krawędzie formy, tworząc kontur serca. Jak zrobić taki formularz znajdziesz tutaj. Ostrożnie Wytnij nożem wzdłuż konturu. I usuwamy resztki ciasta na bok.
Krok 9:
Przygotowane serce przykrywamy kształtem i przebij ciasto widelcem.
Krok 10:
Wyciśnij trochę keczupu i posmaruj pędzlem całe ciasto. I zrobimy to samo z majonezem.
Krok 11:
Posyp posiekaną cebulą na wierzchu i rozłóż pokrojone grzyby. Posyp trochę sera i rozłóż kiełbasę na całej pizzy. Posyp pizzę pozostałym serem i rozłóż pokrojone pomidory na całym obwodzie. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut.
Krok 12:
Pizza jest gotowa! W razie potrzeby można również posypać ziołami i podawać. Taka kolacja doda przytulności i romantycznej atmosfery do Twojego codziennego życia, a smak tej pizzy sprawi, że będziesz zachwycony!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g