skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Twaróg należy przetrzeć przez sito, jeśli jest ziarnisty. Jeśli jest miękki jak ja, nie jest to konieczne, ale będzie bardziej przewiewny i plastyczny.
Krok 3:
Ubij jajka z cukrem. Dodaj twarożek, stopiony krem masło i ubij, aż składniki się połączą. Przesiej mąkę z proszek do pieczenia i wymieszać z ciastem. Dodaj mleko, ubij, aż składniki się połączą.
Krok 4:
Przygotowanie formy do pieczenia babeczek. Smarujemy go roślinnym olej lub użyj papierowych kapsułek do pieczenia. Układamy w kształty, wypełniając więcej niż połowę.
Krok 5:
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20-30 chwila.Zawsze kieruj się swoim piekarnikiem. Gotowość babeczek sprawdzamy drewnianym szpikulcem lub zapałką. Powinna być sucha. Schłodzić babeczki w formie, a następnie przenieść na ruszt i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Krok 6:
Robienie kremu. Ubij schłodzoną śmietanę. Stopniowo dodawaj cukier puder, cukier waniliowy i ubijaj, aż będzie kremowy.
Krok 7:
Dodaj mascarpone w 2-3 przejściach. Mascarpone nie można dodać, wtedy nie uzyskasz doskonałego smaku lodów z czasów Związku Radzieckiego. W razie potrzeby dodaj kilka kropli barwnika spożywczego i wymieszaj. Za pomocą kulinarnej strzykawki lub torby z dyszą dekorujemy babeczki. Na życzenie możesz ozdobić koralikami cukierniczymi. Smacznego.
są spożywane natychmiast.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g