przekąska z ciasta francuskiego Czarna perła z kałamarnicą

taka przekąska będzie wyglądać bardzo efektownie na stole w formie bufetu.
SanctoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 11 g
tłuszcze 41 % 20 g
węglowodany 37 % 18 g
303 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozmrozić kalmary, obrać, ugotować w osolonej wodzie, pokroić w paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj jajka, drobno posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw majonezem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozmrozić ciasto francuskie, rozłożyć na stole, nie rozwałkować.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Za pomocą foremki do koszy Wytnij kręcone półfabrykaty z ciasta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Z jednej strony dociśnij ciasto, aby podczas pieczenia ta strona się nie unosiła, na pozostałej części wykonaj płytkie nacięcia imitujące wzór muszli

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż półfabrykaty na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut. Wyjmij gotowe muszle z piekarnika, ostudź. Jeśli nie otworzą się podczas pieczenia, ostrożnie wykonaj cięcia poprzeczne nożem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wypełniamy & quot; muszlę & quot; sałatką, na środku kładziemy oliwkę i dekorujemy kawiorem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Kałamarnica tusza - 96   kcal/100g

Podobne przepisy