skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrozić kalmary, obrać, ugotować w osolonej wodzie, pokroić w paski.
Krok 2:
Ugotuj jajka, drobno posiekaj.
Krok 3:
Zetrzyj ser
Krok 4:
Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw majonezem
Krok 5:
Rozmrozić ciasto francuskie, rozłożyć na stole, nie rozwałkować.
Krok 6:
Za pomocą foremki do koszy Wytnij kręcone półfabrykaty z ciasta.
Krok 7:
Z jednej strony dociśnij ciasto, aby podczas pieczenia ta strona się nie unosiła, na pozostałej części wykonaj płytkie nacięcia imitujące wzór muszli
Krok 8:
Rozłóż półfabrykaty na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut. Wyjmij gotowe muszle z piekarnika, ostudź. Jeśli nie otworzą się podczas pieczenia, ostrożnie wykonaj cięcia poprzeczne nożem.
Krok 9:
Wypełniamy & quot; muszlę & quot; sałatką, na środku kładziemy oliwkę i dekorujemy kawiorem.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Kałamarnica tusza - 96 kcal/100g