makrela pieczona z papryką i czosnkiem

pyszne i soczyste. To bardzo proste!
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 16 g
tłuszcze 53 % 19 g
węglowodany 3 % 1 g
242 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Makrela podzielona na filety. Włożyć do formy skórą do dołu i skropić sokiem z cytryny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj pachnący makaron. Posiekaj czosnek,włóż do miski i Posol.Zmiażdżyć w papkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj paprykę, przyprawę do ryb, olej i wymieszaj.Posmaruj tą pastą filety. przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 minut,marynuj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj tą pastą filety. przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 minut, marynuj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, połóż na niej rybę skórą do góry i piecz w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego!

przyprawy sprawiają, że smak ryby jest jaśniejszy i bogatszy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy