makrela zapiekana z papryką i czosnkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Makrela podzielona na filety. Włożyć do formy skórą do dołu i skropić sokiem z cytryny.
Krok 2:
Przygotuj pachnący makaron. Posiekaj czosnek,włóż do miski i Posol.Zmiażdżyć w papkę.
Krok 3:
Dodaj paprykę, przyprawę do ryb, olej i wymieszaj.Posmaruj tą pastą filety. przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 minut,marynuj.
Krok 4:
Posmaruj tą pastą filety. przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 minut, marynuj.
Krok 5:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, połóż na niej rybę skórą do góry i piecz w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut.
Krok 6:
Smacznego!
przyprawy sprawiają, że smak ryby jest jaśniejszy i bogatszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g