skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Dynia jest wstępnie upieczona w piekarniku i zmielona na puree za pomocą blendera.
Krok 3:
Migdały zalać wrzącą wodą przez 15 minut, a następnie spuścić wodę. Myjemy orzechy w zimnej wodzie, uwalniamy je ze skór. Suszymy w piekarniku, okresowo obracając, aby migdały równomiernie wyschły.
Krok 4:
Zmiel migdały na mąkę za pomocą młynka do kawy lub blendera. Otrzymujemy również mąkę owsianą.
Krok 5:
Ubij jajko i białko solą, aż będą gładkie.
Krok 6:
Gasimy sodę w kefirze, zostawiamy na 5 minut.
Krok 7:
Połącz jajka, sodę gaszoną w kefirze i puree z dyni. Mieszać.
Krok 8:
Dodaj płatki kokosowe, mleko i wymieszaj.
Krok 9:
Dodaj mąkę owsianą i migdałową.
Krok 10:
Zagnieść gładkie ciasto i wlać do naczynia do pieczenia.
Krok 11:
Pieczemy chleb w temperaturze 180 stopni. 30-40 minut do suchej belki. Gotowy chleb całkowicie ostygnie. Smacznego!
jeśli jest już gotowa mąka owsiana i migdałowa, proces robienia chleba będzie szybszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g