skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Takie produkty będą nam potrzebne.
Krok 2:
Ubij miękkie masło na biało, dodaj cukier puder i ponownie ubij. Następnie dodaj żółtka i wymieszaj.
Krok 3:
Dodaj zmielone obrane migdały. Możesz wziąć nie obrane, wtedy kolor ciasteczek będzie inny . Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.Kto kocha spcje, może dodać cynamon lub wanilinę.
Krok 4:
Ugniatajtesto. Nie dodajemy nadmiaru mąki, ciasto rozpadnie się. Zwiń Kolobok i zawiń go w folię. Wysyłamy do lodówki na godzinę. Odłożyłam go na noc. Tak też można.
Krok 5:
Rano wyjąłem go i zostawiłem na stole na 40 minut. Następnie przeciąłem go na pół.
Krok 6:
Rozwałkuj na papierze natychmiast przez folię. Pożądane jest, aby warstwa była zwinięta wszędzie w ten sam sposób. Nie tak, że krawędzie są cienkie, a środek jest gruby. Istnieją specjalne wałki do ciasta, w których można ustalić wysokość. I wycinamy figurki. Usuwamy nadmiar ciasta, a ciasteczka pozostają na papierze.
Krok 7:
Rozgrzany piekarnik ustawiamy na 180 stopni na 10 minut. Ciasteczka nie powinny się smażyć.
Krok 8:
Drugą część ciasta rozwijamy w ten sam sposób. Wyciśnij ciasteczka i wyciśnij więcej środka.
Krok 9:
Które mamy z dziurami , gotowe posypujemy natychmiast jeszcze ciepłym cukrem pudrem. Ale możesz tego nie robić.
Krok 10:
Teraz rozprowadzamy dżem na ciasteczkach bez środka.Jeśli jest gęsty, podgrzej go w kuchence mikrofalowej.
Krok 11:
A teraz nakładamy połówki środkiem. Wszyscy . Gotowe! Wkładamy je do puszek i wkładamy na zimno. Mogą być przechowywane przez długi czas. Ale zwykle są spożywane szybko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g