mięso mielone pieczone w krążkach papryki

Piękna i apetyczna przekąska na świąteczny stół! Świąteczna pyszna mięsna gorąca przekąska dla dużej firmy, która z pewnością rozjaśni Twój stół!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 9 g
tłuszcze 65 % 22 g
węglowodany 9 % 3 g
247 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować przekąskę, drobno posiekaj cebulę i czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj cebulę z czosnkiem do mielonego mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj również Bochenek namoczony w mleku, jajko kurze, kolendrę zmiażdżoną w moździerzu, sól i pieprz do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj rękami, aż będzie gładka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym i ułóż pokrojoną w pierścienie 2 cm.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W każdym pierścieniu pieprzu rozłożyć mięso mielone.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidora w cienkie pierścienie, które z małymi pierścieniami pieprzu rozprowadzamy na mielonym mięsie każdej porcji. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmujemy upieczone gotowe danie z piekarnika i posypujemy każdą porcję potrawy startym serem twardym. Następnie na 5 minut zwracamy blachę do pieczenia do wyłączonego piekarnika, aby ser się stopił.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp każdą porcję gotowego dania ziołami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozprowadzamy porcjami na świątecznym naczyniu i podajemy.

pyszna gorąca przekąska z papryką i mięsem mielonym na świąteczny stół, która jest przygotowywana dość prosto i szybko!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy