skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować przekąskę, drobno posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 2:
Dodaj cebulę z czosnkiem do mielonego mięsa.
Krok 3:
Dodaj również Bochenek namoczony w mleku, jajko kurze, kolendrę zmiażdżoną w moździerzu, sól i pieprz do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj rękami, aż będzie gładka.
Krok 4:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym i ułóż pokrojoną w pierścienie 2 cm.
Krok 5:
W każdym pierścieniu pieprzu rozłożyć mięso mielone.
Krok 6:
Pokrój pomidora w cienkie pierścienie, które z małymi pierścieniami pieprzu rozprowadzamy na mielonym mięsie każdej porcji. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.
Krok 7:
Wyjmujemy upieczone gotowe danie z piekarnika i posypujemy każdą porcję potrawy startym serem twardym. Następnie na 5 minut zwracamy blachę do pieczenia do wyłączonego piekarnika, aby ser się stopił.
Krok 8:
Posyp każdą porcję gotowego dania ziołami.
Krok 9:
Rozprowadzamy porcjami na świątecznym naczyniu i podajemy.
pyszna gorąca przekąska z papryką i mięsem mielonym na świąteczny stół, która jest przygotowywana dość prosto i szybko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g