skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Gotowe ciasto rozmrozić po przeniesieniu do lodówki, nie otwierać opakowania.
Krok 2:
Niezbędne produkty do kremu twarogowo-pomarańczowego.
Krok 3:
Przygotuj krem. Umyj pomarańczę, usuń skórkę, obierz plastry.
Krok 4:
Miąższ i skórkę pomarańczową przebić blenderem, dodać 2 łyżeczki likieru pomarańczowego.
Krok 5:
Ubij miękkie masło ze skondensowanym mlekiem / nie gotowane/ do uzyskania gładkości, dodaj przecier pomarańczowy.
Krok 6:
Wprowadź kawałki twarogu, nadal ubijając, aż będzie puszysty. Krem powinien być gęsty, ale przewiewny i plastyczny, o smaku i aromacie pomarańczy.
Krok 7:
Przygotowanie nadzienia. Zetrzyj marchewki i jabłko na średniej tarce, dodaj 1 łyżkę. L. ze szkiełkiem cukru, wymieszaj. Ilość cukru zależy od słodyczy jabłka i smaku.
Krok 8:
Stół lekko odkurzyć mąką i rozwałkować ciasto o grubości około 0,5 cm. Przenieś ciasto na blachę do pieczenia na podkładkę.
Krok 9:
Na obwodzie ciasta wykonaj płytkie nacięcie cofając się od krawędzi około 0,7 cm / nacinaj tylko górny arkusz, aby podczas pieczenia się podniósł/. Nie trzeba niczego smarować, natychmiast ułożyć 1/2 masy jabłkowo-marchewkowej i wygładzić. Przykryj folią i odstaw na 10-15 minut na próbę. Następnie piec w temperaturze 200 stopni. około 10-12 minut, aż boki się rumienią. Schłodzić bez przykrycia.
Krok 10:
Na schłodzonym cieście rozłóż krem o wysokości około 2 cm.
Krok 11:
Opcjonalnie możesz zamknąć boki i ozdobić górę. Podobnie przygotuj drugie ciasto. Wskazane jest wstawienie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Krem stanie się gęstszy, a ciasto bardziej miękkie. Gotowy jest dobrze cięty na prostokąty lub segmenty i podawany jak ciasto.
Krok 12:
Z wyglądu Puff może przypominać ciasto, ale nie jest konieczne nakładanie ciast na siebie - ten krem ich nie nasyci. Tak, a ciasto nie jest na ciasta, jest to raczej otwarte ciasto w pośpiechu i bez problemów, ale bardzo smaczne i to na domowe przyjęcie herbaciane.
nadzienie pod kremem można zmienić na inne owoce, które zostaną połączone z twarogiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Likier pomarańczowy - 213 kcal/100g
- Ciasto francuskie drożdżowe - 362 kcal/100g