pieczarki nadziewane suluguni

wspaniała gorąca przekąska na świąteczny stół. Nadchodzący rok 2019 to Rok Świni według chińskiego kalendarza. A dzikie świnie kochają co? Zgadza się-trufle. Ale trufle są dla nas dość drogie i nie znajdziesz ich wszędzie, ale pieczarki są sprzedawane wszędzie i wszędzie. I możesz spokojnie zadowolić się Nowym Rokiem takim daniem grzybowym.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 9 g
tłuszcze 69 % 20 g
węglowodany 0 % 0 g
207 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pieczarki dobrze opłucz, osusz i delikatnie usuń nogi. Nie potrzebujemy nóg, tylko czapki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Suluguni pokroić w drobną kostkę, aby zmieściły się w czapkach grzybów.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kremowe również pokroić na małe kawałki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W ceramicznym naczyniu do pieczenia lub na wyłożonej folią blasze do pieczenia ułóż czapki grzybów.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść kawałek masła w każdej czapce pieczarki. Rozłóż kilka kawałków masła między grzybami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż kostki suluguni na wierzchu. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 220°C na 25 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Danie podawać na gorąco, posypane świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Posypałam włoskimi przyprawami z młynka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy