pieczarki nadziewane suluguni
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Odmierz składniki.
Krok 2:

Pieczarki dobrze opłucz, osusz i delikatnie usuń nogi. Nie potrzebujemy nóg, tylko czapki.
Krok 3:

Suluguni pokroić w drobną kostkę, aby zmieściły się w czapkach grzybów.
Krok 4:

Kremowe również pokroić na małe kawałki.
Krok 5:

W ceramicznym naczyniu do pieczenia lub na wyłożonej folią blasze do pieczenia ułóż czapki grzybów.
Krok 6:

Umieść kawałek masła w każdej czapce pieczarki. Rozłóż kilka kawałków masła między grzybami.
Krok 7:

Ułóż kostki suluguni na wierzchu. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 220°C na 25 minut.
Krok 8:

Danie podawać na gorąco, posypane świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Posypałam włoskimi przyprawami z młynka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g


