warkocz Ptysiowy z czekoladą i owocami

Szybkie czekoladowe bułeczki, które każdy dostanie! Bardzo smaczne, ale kaloryczne, więc najlepiej pokroić na małe kawałki. Możesz podawać gorące i schłodzone, zawsze jeść z hukiem. Lepiej nie pozostawiać dzieci w zasięgu wzroku, aby nie pokusić się o zjedzenie wszystkiego na raz ! Przepis jest zdecydowanie bardzo prosty, ponieważ stosuje się gotowe ciasto. Nawet ci, którzy wchodzą do kuchni tylko do jedzenia, mogą spróbować gotować, ale pod warunkiem, że mają słodycze !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 31 % 19 g
węglowodany 61 % 37 g
339 kcal
IG: 58 / 0 / 42

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Ciasto rozmrozić, przenosząc na noc do lodówki, nie otwierać opakowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i zetrzyj Jabłko na grubej tarce, obieram skórkę. Możesz skropić sokiem z cytryny, aby miąższ nie ciemniał. Jeśli nie gotujesz dla dzieci, jako opcja : - możesz skropić koniakiem lub likierem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Stół i ciasto lekko odkurzyć mąką. Lekko rozwałkuj ciasto tylko na długość, około 25 cm. rozwałkuj w jednym kierunku, od środka do krawędzi, naprzemiennie, aby nie złamać warstw ciasta. Grubość arkusza wynosi około 0,5 cm, teraz kładziemy czekoladę na środku i wykonujemy nacięcia po przekątnej, nieco ukośnie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usuń czekoladę i ułóż warstwę 1/2 jabłek na środku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na jabłko zwróć czekoladę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na czekoladzie kładziemy warstwę dżemu lub miękkich kandyzowanych owoców / jak je ugotować, na dole będzie link/.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz dokładnie warkocz paski ciasta. Ostatni pasek lekko zgiąć pod czekoladą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż gotowe bułki na blasze do pieczenia, na podłożonej macie i przykryj folią. Pozostaw na 10-15 minut do sprawdzenia. / Szybko podobnie przygotuj drugą bułkę, aby pasowały jednocześnie/. Gdy bułki stały się pulchne, delikatnie posmaruj mlekiem i posyp orzechami na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Natychmiast włóż do gorącego piekarnika. Piec przez 15-18 minut w temperaturze 200 stopni. do rumieńca. Gotowy do ostygnięcia na ruszcie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Oto takie bułeczki w przekroju. Schłodzone staje się gęstsze, warstwy nadzienia są zachowane, ciasto jest miękkie, porowate, bujne.

tutaj możesz zobaczyć, jak gotować MIĘKKIE KANDYZOWANE CYTRYNY W SYROPIE

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Czekolada mleczna - 550   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy