skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Ciasto rozmrozić, przenosząc na noc do lodówki, nie otwierać opakowania.
Krok 2:
Umyj i zetrzyj Jabłko na grubej tarce, obieram skórkę. Możesz skropić sokiem z cytryny, aby miąższ nie ciemniał. Jeśli nie gotujesz dla dzieci, jako opcja : - możesz skropić koniakiem lub likierem.
Krok 3:
Stół i ciasto lekko odkurzyć mąką. Lekko rozwałkuj ciasto tylko na długość, około 25 cm. rozwałkuj w jednym kierunku, od środka do krawędzi, naprzemiennie, aby nie złamać warstw ciasta. Grubość arkusza wynosi około 0,5 cm, teraz kładziemy czekoladę na środku i wykonujemy nacięcia po przekątnej, nieco ukośnie.
Krok 4:
Usuń czekoladę i ułóż warstwę 1/2 jabłek na środku.
Krok 5:
Na jabłko zwróć czekoladę.
Krok 6:
Na czekoladzie kładziemy warstwę dżemu lub miękkich kandyzowanych owoców / jak je ugotować, na dole będzie link/.
Krok 7:
Teraz dokładnie warkocz paski ciasta. Ostatni pasek lekko zgiąć pod czekoladą.
Krok 8:
Połóż gotowe bułki na blasze do pieczenia, na podłożonej macie i przykryj folią. Pozostaw na 10-15 minut do sprawdzenia. / Szybko podobnie przygotuj drugą bułkę, aby pasowały jednocześnie/. Gdy bułki stały się pulchne, delikatnie posmaruj mlekiem i posyp orzechami na wierzchu.
Krok 9:
Natychmiast włóż do gorącego piekarnika. Piec przez 15-18 minut w temperaturze 200 stopni. do rumieńca. Gotowy do ostygnięcia na ruszcie.
Krok 10:
Oto takie bułeczki w przekroju. Schłodzone staje się gęstsze, warstwy nadzienia są zachowane, ciasto jest miękkie, porowate, bujne.
tutaj możesz zobaczyć, jak gotować MIĘKKIE KANDYZOWANE CYTRYNY W SYROPIE .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g