szczupak w dyni Halloween na ogniu

spektakularne gotowanie szczupaka pieczonego w dyni.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 9 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 31 % 4 g
52 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 11 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed rozpoczęciem gotowania musimy oczyścić szczupaka (możesz użyć innych ryb według własnych upodobań)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj dynię, oczyszczając ją z nasion w środku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do nadziewania szczupaka pokrój paprykę, 3 pomidory, 1 cebulę i jabłko w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż naszą rybę w knajpie. Nadziewamy gotowanymi warzywami i solą, pieprzem do smaku. Następnie przykryj ciętą częścią dyni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do roztopionego pieca z ogniem wepchniemy naszą" pracę & quot;. I pozostaw na 3 godziny na intensywnym ogniu i 7 godzin z rozżarzonymi węglami. Ten czas może się różnić w zależności od wielkości dyni i ryb. Okresowo musisz patrzeć, otwierając otwór w dyni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po 10 godzinach trzymania dyni w piecu uzyskałem tak wspaniały wynik. Smak Doskonały. Przesiąknięty słodyczą" zmarłej & quot; dyni. Smacznego!!!

bardzo spektakularne przygotowanie szczupaka o wadze 2 kg, pieczonego w dyni o wadze 15 kg. do przygotowania potrzebujemy, oprócz cierpliwości,: jabłka, 3 pomidory, papryki, koperku, liści laurowych, soli, pieprzu, groszku gorzkiego i przypraw do smaku. Czas gotowania zależy od wielu czynników: pracy pieca, rodzaju drewna opałowego, wielkości dyni i wagi szczupaka. Wszystko jest czysto indywidualne. Ale po obejrzeniu filmu możesz łatwo dostosować przepis dla swojego ukochanego. Miłego oglądania. Subskrybuj kanał.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy