skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed rozpoczęciem gotowania musimy oczyścić szczupaka (możesz użyć innych ryb według własnych upodobań)
Krok 2:
Przygotuj dynię, oczyszczając ją z nasion w środku.
Krok 3:
Do nadziewania szczupaka pokrój paprykę, 3 pomidory, 1 cebulę i jabłko w kostkę.
Krok 4:
Połóż naszą rybę w knajpie. Nadziewamy gotowanymi warzywami i solą, pieprzem do smaku. Następnie przykryj ciętą częścią dyni.
Krok 5:
Do roztopionego pieca z ogniem wepchniemy naszą" pracę & quot;. I pozostaw na 3 godziny na intensywnym ogniu i 7 godzin z rozżarzonymi węglami. Ten czas może się różnić w zależności od wielkości dyni i ryb. Okresowo musisz patrzeć, otwierając otwór w dyni.
Krok 6:
Po 10 godzinach trzymania dyni w piecu uzyskałem tak wspaniały wynik. Smak Doskonały. Przesiąknięty słodyczą" zmarłej & quot; dyni. Smacznego!!!
bardzo spektakularne przygotowanie szczupaka o wadze 2 kg, pieczonego w dyni o wadze 15 kg. do przygotowania potrzebujemy, oprócz cierpliwości,: jabłka, 3 pomidory, papryki, koperku, liści laurowych, soli, pieprzu, groszku gorzkiego i przypraw do smaku. Czas gotowania zależy od wielu czynników: pracy pieca, rodzaju drewna opałowego, wielkości dyni i wagi szczupaka. Wszystko jest czysto indywidualne. Ale po obejrzeniu filmu możesz łatwo dostosować przepis dla swojego ukochanego. Miłego oglądania. Subskrybuj kanał.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g