skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj masło do pojemnika.
Krok 2:
Dodaj także śmietanę.
Krok 3:
I cukier.
Krok 4:
Wszystko dobrze ubij, aż będzie kremowe.
Krok 5:
Po ubiciu na kremową bazę należy stopniowo dodawać mąkę i dobrze zastąpić ciasto!
Krok 6:
Po wymieszaniu ciasta włóż je do lodówki na 1 godzinę.
Krok 7:
Gdy minie godzina, wyjmij ciasto, podziel je na dwie połowy! Przeciąć jedną połowę, aby szerokość wynosiła 7 5 s
Krok 8:
Następnie nałóż dżem.i zwiń ciasto w bułkę
Krok 9:
A następnie podziel bułkę na małe wątróbki.
Krok 10:
Przenieś na protvin i wyślij do nagrzanego piekarnika na 30 35 minut, w temperaturze 200 C, aż będzie gotowy!
Krok 11:
Gdy ciasteczka są gotowe,pozwól im ostygnąć i posyp cukrem!
Witam wszystkich)
w tym filmie powiem ci i pokażę,jak zrobić bardzo smaczne ciasteczka owocowe! Ciasteczka są proste i łatwe do przygotowania, a każdy z Was może je powtórzyć! ) Jeśli podobał Ci się film, to dlaczego nie polubić, Nie zasubskrybować kanału i nie rozpowszechniać tego filmu w mediach społecznościowych, sieciach!!!) Dziękuję wszystkim za oglądanie, powodzenia wszystkim!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g