skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Uszy wieprzowe należy dokładnie umyć, wyczyścić i namoczyć przez kilka godzin w wodzie, a następnie wyczyścić i ponownie dokładnie spłukać.
Krok 2:
Opuść uszy wieprzowe na średnim ogniu, z zamkniętą pokrywką, przez godzinę, dodając sól.
Krok 3:
Zaczynamy przygotowywać sos i wkładamy keczup do miski.
Krok 4:
Dodaj równą ilość majonezu do keczupu.
Krok 5:
Wyciśnij i dodaj dwa ząbki czosnku i 0,5 łyżeczki.L. musztarda.
Krok 6:
Dobrze i dokładnie wymieszaj, dodaj czarny pieprz do smaku.
Krok 7:
Smarujemy jedno z uszu olejem roślinnym.
Krok 8:
Posmaruj drugie ucho gotowanym sosem i piecz uszy w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni przez 10-12 minut.
Krok 9:
Wyjmujemy gotowe uszy z piekarnika i smakujemy.
Krok 10:
Gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne gotowanie w domu przystawki z uszu wieprzowych!
pieczone w piekarniku uszy wieprzowe-raz spróbowałem i już będzie dość trudno przestać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Uszy wieprzowe - 211 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g