Charlotte z jabłkami bez dodatków
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
aby zrobić ciasto, białka należy oddzielić od żółtek. Oddzielnie ubij białka z cukrem i żółtkami. Białka wymieszać z żółtkami i wymieszać. Następnie dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Nasmaruj blachę do pieczenia masłem, ułóż plasterki jabłek i zalej ciasto. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 20-25 minut do miękkości. Ułóż ciasto i udekoruj cukrem pudrem na wierzchu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g