Charlotte z jabłkami bez dodatków

bardzo szybki, prosty, smaczny i niedrogi! Ciasto można przygotować z dowolnymi owocami. Smacznego!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 80 % 32 g
182 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

aby zrobić ciasto, białka należy oddzielić od żółtek. Oddzielnie ubij białka z cukrem i żółtkami. Białka wymieszać z żółtkami i wymieszać. Następnie dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Nasmaruj blachę do pieczenia masłem, ułóż plasterki jabłek i zalej ciasto. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 20-25 minut do miękkości. Ułóż ciasto i udekoruj cukrem pudrem na wierzchu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy