ciasto Brownie z dmuchaną czapką z musu Marshmallow

ulubiony deser naszej rodziny! Polizasz palce! Brownie doskonale uzupełni rodzinne wakacje pod filiżanką herbaty!
Marina ChernovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 38 % 24 g
węglowodany 55 % 35 g
373 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki do przepisu na ciasto

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij masło z cukrem. Dodaj jajka i ponownie wszystko ubij.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wprowadź przesianą mąkę, proszek do pieczenia i proszek kakaowy do masy maślanej. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Klasyczne brownie robię w kształcie kwadratu, ale wezmę Okrągły kształt o średnicy 24 cm. Przykryj spód formy pergaminem. Posmaruj boki formy masłem. I posyp mąką. Strząśnij resztki mąki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż ciasto do formy i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni ani 30 minut. Brownie jest gotowe. Ostudzić na ruszcie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Robienie musu. Pianki i 100 ml. śmietanę topię w rondlu na średnim ogniu. Ciągle mieszam.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostałe 200 ml. śmietany powinny być zimne. W przeciwnym razie nie dostaniesz szczytów. Ubijam je osobno do stabilnych szczytów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostrożnie wymieszaj schłodzony mus ze śmietaną.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż krem na schłodzonym brownie i wyrównaj. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny (jeśli nie spieszysz się z deserem, lepiej zostawić go na noc)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowy deser kroimy na porcje suchym nożem. Smacznego!

Brownie-ciasto czekoladowe pochodzi z Ameryki. Ich tekstura jest gęsta i wilgotna.
Marshmallow-lekkie, marshmallows są sprzedawane w dziale z dziecięcymi smakołykami.
zapewniam cię, że jeśli połączysz brownie z pianką, okaże się bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Krem 40% - 362   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Marshmallow - 328   kcal/100g

Podobne przepisy