skład / składniki
metoda gotowania
udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kość i skórę. Pokrój na małe, dowolne kawałki. Drobno posiekaj marchewki i czosnek. W głębokim pojemniku połącz pokrojone uda, marchewkę, czosnek, zioła, sól, czarny pieprz, dodaj żelatynę i wszystko dobrze wymieszaj, pozostaw na 20 minut. Włóż mięso do rękawa do pieczenia, zawiąż krawędzie i wyślij do nagrzanego piekarnika do 190-200 stopni na 50-60 minut. Wyjmij z piekarnika, ostudź przez pół godziny. Weź plastikową butelkę lub puszkę lub papierową butelkę z soku, która nada kształt przyszłej szynce i wyślij tam mięso z kurczaka z bulionem. Dociśnij niewielką wagę do góry, ostudź do temperatury pokojowej i wyślij do lodówki na noc. Pokrój dobrze zamrożoną szynkę ostrym nożem i podawaj. Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy proces gotowania. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g