gruszka Crumble

Zakończ posiłek doskonałym deserem! Gotuj z przyjemnością. Gruszka Crumble spodoba się całej rodzinie. Ten owocowy przysmak można podawać w dni powszednie, a także przygotować dla gości. Do gotowania należy wybrać wysokiej jakości masło. Musi być zamrożony, aby dobrze się zetrzeć. Przed gotowaniem po prostu włóż opakowanie oleju do zamrażarki na godzinę. W razie potrzeby cukier kokosowy można zastąpić zwykłym cukrem. Proces gotowania nie zajmie dużo czasu i wysiłku, a wynik mile zaskoczy!
lastochkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 45 % 21 g
węglowodany 45 % 21 g
287 kcal
IG: 38 / 0 / 62

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, przygotuj gruszki.

2. Moje owoce pod bieżącą wodą. Następnie za pomocą ostrego noża obieramy skórę, staramy się usunąć ją tak cienko, jak to możliwe.

3. Pokrój każdą gruszkę na pół, Wytnij rdzeń z nasionami. Usuwamy również łodygę.

4. Przygotowane owoce kroimy w plasterki lub kawałki o dowolnym innym kształcie. Na tym etapie możesz jednocześnie pokroić daty.

5. Gruszki wkładamy do naczynia do pieczenia. Średnica formy nie powinna być mniejsza niż 22 centymetry. Owoce należy ułożyć cienką warstwą.

6. Posyp gruszki świeżo wyciśniętym sokiem z połowy cytryny. Posyp jedną łyżką cukru kokosowego. Wlej bardzo mało wody, Około 50 mililitrów (kilka łyżek stołowych).

7. Przykryj formę folią, Wyślij do już nagrzanego piekarnika. Piec przez 15-20 minut.

8. Podczas pieczenia gruszek przygotuj okruchy. Aby to zrobić, zetrzyj masło na tarce, włóż do głębokiej miski.

9. Wlej mąkę i mąkę migdałową do pojemnika z masłem. Pocieramy składniki rękami w okruchy. Dodaj tutaj migdały, posiekane daktyle, mielony cynamon i pozostały cukier kokosowy. Mieszać.

10. Po upływie określonego czasu usuń folię z formy. Delikatnie wymieszaj gruszki, aby każdy plasterek pokrył się syropem.

11. Posyp okruchy z miski gruszki, a następnie wróć formę do piekarnika. Piec bez folii przez 20 minut.

12. Po określonym czasie okruchy nabiorą złotego odcienia, a gruszki staną się bardzo delikatne.

podawaj Crumble na stole z bitą śmietaną.

ucztuj z przyjemnością i traktuj swoich krewnych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Mąka migdałowa - 560   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy