skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, przygotuj gruszki.
2. Moje owoce pod bieżącą wodą. Następnie za pomocą ostrego noża obieramy skórę, staramy się usunąć ją tak cienko, jak to możliwe.
3. Pokrój każdą gruszkę na pół, Wytnij rdzeń z nasionami. Usuwamy również łodygę.
4. Przygotowane owoce kroimy w plasterki lub kawałki o dowolnym innym kształcie. Na tym etapie możesz jednocześnie pokroić daty.
5. Gruszki wkładamy do naczynia do pieczenia. Średnica formy nie powinna być mniejsza niż 22 centymetry. Owoce należy ułożyć cienką warstwą.
6. Posyp gruszki świeżo wyciśniętym sokiem z połowy cytryny. Posyp jedną łyżką cukru kokosowego. Wlej bardzo mało wody, Około 50 mililitrów (kilka łyżek stołowych).
7. Przykryj formę folią, Wyślij do już nagrzanego piekarnika. Piec przez 15-20 minut.
8. Podczas pieczenia gruszek przygotuj okruchy. Aby to zrobić, zetrzyj masło na tarce, włóż do głębokiej miski.
9. Wlej mąkę i mąkę migdałową do pojemnika z masłem. Pocieramy składniki rękami w okruchy. Dodaj tutaj migdały, posiekane daktyle, mielony cynamon i pozostały cukier kokosowy. Mieszać.
10. Po upływie określonego czasu usuń folię z formy. Delikatnie wymieszaj gruszki, aby każdy plasterek pokrył się syropem.
11. Posyp okruchy z miski gruszki, a następnie wróć formę do piekarnika. Piec bez folii przez 20 minut.
12. Po określonym czasie okruchy nabiorą złotego odcienia, a gruszki staną się bardzo delikatne.
podawaj Crumble na stole z bitą śmietaną.
ucztuj z przyjemnością i traktuj swoich krewnych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g