makrela pieczona w marynacie musztardowej
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
przygotuj makrelę do marynowania-odetnij głowę, wyciągnij wnętrze, dobrze umyj i osusz ręcznikami papierowymi. Przygotuj marynatę-wymieszaj musztardę, sos sojowy, przyprawę do ryb, czosnek i bazylię. Natrzyj makrelę marynatą i wyślij do lodówki do marynowania przez co najmniej 2 godziny (najlepiej na noc). Im dłużej marynujesz rybę,tym bardziej jest aromatyczna.
po marynowaniu zawiń makrelę w folię i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Podawaj z dowolnym dodatkiem, możesz z warzywami.
makrela pieczona w marynacie musztardowej jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g