Beza po francusku

mały koszt i pyszny i delikatny deser! Niezwykle smaczny i delikatny francuski deser, który można zjeść w ten sposób lub wykorzystać do dekoracji ciast i ciast. Lub możesz dodać śmietanę i jagody i uzyskać kolejny magiczny deser!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 6 % 4 g
węglowodany 86 % 57 g
245 kcal
IG: 0 / 4 / 96

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oddziel białka od żółtek, aby nawet trochę żółtka nie dostało się do białek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze ubij białka, dodaj sól, kontynuując ubijanie, cukier waniliowy. Następnie stopniowo, kontynuując ubijanie, dodaj cukier puder i sok z cytryny w małych porcjach.Ubijaj do uzyskania gęstej konsystencji.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź dyszę & quot; gwiazdkę & quot;, przenieś masę do worka cukierniczego i połóż na blasze wyłożonej pergaminem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po osadzeniu włóż bezy do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni Celsjusza.Piec 1,5 godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe bezy można łatwo oddzielić od papieru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasze bezy są chrupiące, a jednocześnie delikatne i rozpływają się w ustach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W razie potrzeby do masy białkowej można dodać trochę barwnika spożywczego podczas ubijania. Następnie bezy można uzyskać w różnych kolorach i odcieniach.

bezy można nadać różne kształty za pomocą różnych dysz.

bezy są przechowywane dość dobrze i długo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy