skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Posiekaj czosnek, wymieszaj z musztardą, solą i pieprzem. Rozłóż powstałą mieszaninę na mięsie.
Krok 3:
Rozłóż liść laurowy na wierzchu, aby nie było luk.
Krok 4:
Rozgrzej piekarnik do maksymalnej temperatury (w piekarniku domowym jest to zwykle 250 stopni, ale możliwe jest do 300 stopni). Pieczeń wołową wkładamy do nagrzanego piekarnika. Po 15 minutach obniżamy temperaturę do 150 stopni i trzymamy w piekarniku przez kolejne pół godziny.
Krok 5:
Po ostygnięciu pieczonej wołowiny Usuń liść laurowy, musztardę i pokrój.
Krok 6:
Rozłóż na szklanej blasze do pieczenia i podgrzej w piekarniku przez 5 minut przed podaniem. Chociaż jest pyszny na zimno.
im lepsze mięso, tym smaczniejsza pieczeń wołowa. Jeśli weźmiesz dobre mięso, nie musisz nawet marynować.
wolę antrykot .
główną sztuczką nie jest marynata ani dressing, ale temperatura gotowania. Faktem jest, że zmienia się podczas pieczenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Polędwica wołowa - 324 kcal/100g