rostbef antrykot

Jaki jest sekret pysznej pieczonej wołowiny? Mięso, stopień i czas!
SofaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 23 g
tłuszcze 50 % 24 g
węglowodany 2 % 1 g
312 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj czosnek, wymieszaj z musztardą, solą i pieprzem. Rozłóż powstałą mieszaninę na mięsie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż liść laurowy na wierzchu, aby nie było luk.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej piekarnik do maksymalnej temperatury (w piekarniku domowym jest to zwykle 250 stopni, ale możliwe jest do 300 stopni). Pieczeń wołową wkładamy do nagrzanego piekarnika. Po 15 minutach obniżamy temperaturę do 150 stopni i trzymamy w piekarniku przez kolejne pół godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po ostygnięciu pieczonej wołowiny Usuń liść laurowy, musztardę i pokrój.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż na szklanej blasze do pieczenia i podgrzej w piekarniku przez 5 minut przed podaniem. Chociaż jest pyszny na zimno.

im lepsze mięso, tym smaczniejsza pieczeń wołowa. Jeśli weźmiesz dobre mięso, nie musisz nawet marynować.
wolę antrykot .
główną sztuczką nie jest marynata ani dressing, ale temperatura gotowania. Faktem jest, że zmienia się podczas pieczenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g
  • Polędwica wołowa - 324   kcal/100g

Podobne przepisy