skrzydełka z kurczaka w marynacie musztardowo-sojowej

miękkie, delikatne i aromatyczne skrzydełka z kurczaka do piwa. Jako przekąska do piwa lub jako samodzielne danie proponuję ugotować ze mną skrzydełka z kurczaka w marynacie musztardowo-sojowej.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 17 g
tłuszcze 41 % 14 g
węglowodany 9 % 3 g
207 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h 40 min

umyj i osusz skrzydełka z kurczaka. Przygotuj marynatę: wymieszaj musztardę, sos sojowy, majonez, chmiel-suneli, czosnek, zioła prowansalskie i paprykę, dodaj sól do smaku. Zanurz skrzydła w marynacie i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, ułóż skrzydła w jednej warstwie i piecz przez 20 minut. Odwróć skrzydełka i piecz z drugiej strony przez kolejne 20 minut. Skrzydełka z kurczaka na piwo są gotowe! Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy