skrzydełka z kurczaka w marynacie musztardowo-sojowej
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj i osusz skrzydełka z kurczaka. Przygotuj marynatę: wymieszaj musztardę, sos sojowy, majonez, chmiel-suneli, czosnek, zioła prowansalskie i paprykę, dodaj sól do smaku. Zanurz skrzydła w marynacie i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, ułóż skrzydła w jednej warstwie i piecz przez 20 minut. Odwróć skrzydełka i piecz z drugiej strony przez kolejne 20 minut. Skrzydełka z kurczaka na piwo są gotowe! Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g