ciasteczka z dyni Snickerdoodle z kamienia nazębnego

Przygotuj domowe ciasteczka smakowe dla rodziny! . Ciastka z dyni Snickerdoodle z kamieniem nazębnym pokochają wszystkie domowe. Ciasteczka w kształcie kulek, mają zaokrąglony kształt, delikatny dyskretny smak dyni. Przepis wykorzystuje puree z dyni, możesz wziąć domowe lub zakupione. Jeśli nie ma puree, można go przygotować specjalnie do tego celu. Takie ciasteczka można bezpiecznie traktować dzieci, nie zawierają szkodliwych dodatków i GMO. Krem z kamienia nazębnego jest sprzedawany w dużych sklepach w dziale przypraw, można go również kupić w aptece i przez Internet.
VesıleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 14 % 10 g
węglowodany 78 % 58 g
345 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

dobrze jest mieć w domu zawsze coś pysznego do herbaty. Ten przepis opisuje proces przygotowania bardzo prostych ciasteczek, proces ten nie zajmie dużo czasu. Składniki są proste i niedrogie, oczywiście lepiej wybrać sprawdzone produkty dobrej jakości, aby wynik był w 100% zadowolony. Masło powinno mieć temperaturę pokojową, dlatego należy je najpierw wyjąć z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka godzin.

1. Rozłóż zmiękczone masło w głębokiej misce, ubij mikserem elektrycznym.

2. Wlej cukier do ubitego masła, kontynuuj ubijanie, aż powstanie Puszysta masa.

3. W powstałej masie rozbijamy jajko, dodajemy puree z dyni i wanilię, ubijamy do uzyskania gładkości.

4. Teraz przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, sody oczyszczonej i kamienia nazębnego, wymieszaj. Składniki powinny być całkowicie połączone ze sobą.

5. Ciasto wysyłamy do lodówki na pół godziny. W tym czasie stanie się trochę gęstszy.

6. Po określonym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki. Tworzymy z niego małe kulki, zwijamy każdą z nich w cukrze.

7. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, umieść na niej puste miejsca. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, pieczemy przez 13-15 minut, aż pojawi się Lekki złoty odcień.

pozostaw ciasteczka na blasze do ostygnięcia, dopiero potem Usuń.

podajemy na stole do herbaty lub kawy, również pyszne z mlekiem, sokiem, kakao.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Tatar - 0   kcal/100g

Podobne przepisy