pampuszki czosnkowe do barszczu w 20 minut

ukraińskie pampuszki do barszczu w 20 minut. Smacznego! Jaki barszcz bez pysznych, miękkich, tak pachnących Pampuch? Dmuchane pampuszki czosnkowe nie pozostawiają nikogo obojętnym! Gotuj i traktuj rodzinę.
mila12009Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 14 % 8 g
węglowodany 73 % 41 g
268 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W misce wymieszaj wodę + masło+cukier+sól+drożdże + mąkę. Zagnieść ciasto, najpierw łyżką, a następnie ręką. Ciasto powinno być miękkie, elastyczne, nie gęste, ale też nie przeciekać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nasmaruj formę (możesz 28 * 18 cm) olejem roślinnym. Rzuć kulki wielkości małego jabłka. umieść w formie w odległości około 1 cm od siebie, możesz być gęstszy. Pozostaw na ciepło dosłownie 5-20 minut. Dokładny czas zależy od wielu czynników. Musisz poczekać, aż wzrośnie, a następnie kontynuować gotowanie i włożyć pampuszki do gorącego (180°C) piekarnika.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Piec do miękkości. W procesie pieczenia, gdy zaczynają się trochę piec, posmaruj mieszanką cukru i wody, a następnie na wierzchu otrzymasz piękną jasną skórkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smacznego!

gdy górna warstwa pieczenia jest lekko zrumieniona, sprawdź gotowość: przebij drewnianym szpikulcem w kilku miejscach, jeśli szpikulec wyjdzie suchy, formę (lub blachę do pieczenia) można wyjąć z piekarnika.

świeże drożdże prasowane można zastąpić suchymi drożdżami w stosunku 3: 1. Oznacza to, że na 3 gramy świeżych drożdży potrzebnych zgodnie z przepisem należy wziąć 1 gram suchych.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże drożdże - 109   kcal/100g

Podobne przepisy