ciasteczka cynamonowe z migdałami Masza i Pasha
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Zrób cukier cynamonowy, mieszając cukier i cynamon.
2. Wymieszaj jajko, miękkie masło i cukier cynamonowy – do uzyskania gładkości.
3. Dodaj sól, sodę i pokruszony orzech do mąki-wymieszaj –
4. Stopniowo dodawaj mąkę do masy cynamonowej.
5. Wymieszaj wszystko, uformuj te same kiełbaski z powstałego ciasta (o średnicy 5 rubli) i wyślij do zamrażarki – aby ciasto stało się twarde.
6. Pokrój zamrożone kiełbaski z ciasta na grubość 5 mm.
7. Rozłóż na arkuszu - aby było miejsce na powiększenie.
8. Piec 17 -20 min. w temperaturze 180 stopni.
ciasteczka cynamonowo-migdałowe Masza i Pasha są gotowe!
smacznego razem z EckArtRezept
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g