udka z kurczaka w boczku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj nogi kurczaka,osusz ręcznikiem papierowym. natrzyj solą i pieprzem do smaku. Nie dodawaj dużo soli, pamiętaj, że boczek, w który zawiniesz nogi, jest słony.
Krok 2:
Zawiń nogi w boczek i przypnij jego krawędzie wykałaczkami.
Krok 3:
Umieść nogi w naczyniu do pieczenia wysmarowanym olejem roślinnym. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, umieść tam formę i piecz przez około 40 minut.
Krok 4:
Podawaj z dodatkiem świeżych lub pieczonych warzyw. Ogólnie rzecz biorąc, możesz z pureshechką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g