udka z kurczaka w boczku

Wszystko jest bardzo proste i bardzo smaczne.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 17 g
tłuszcze 39 % 11 g
węglowodany 0 % 0 g
183 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj nogi kurczaka,osusz ręcznikiem papierowym. natrzyj solą i pieprzem do smaku. Nie dodawaj dużo soli, pamiętaj, że boczek, w który zawiniesz nogi, jest słony.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zawiń nogi w boczek i przypnij jego krawędzie wykałaczkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść nogi w naczyniu do pieczenia wysmarowanym olejem roślinnym. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, umieść tam formę i piecz przez około 40 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podawaj z dodatkiem świeżych lub pieczonych warzyw. Ogólnie rzecz biorąc, możesz z pureshechką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy