skład / składniki
metoda gotowania
do mąki należy dodać margarynę i zmielić ją, aby uzyskać jednorodne ciasto, do tej mieszanki dodać osobno ubite 2 żółtka ze 100 g cukru, po wymieszaniu tej mieszanki do uzyskania jednorodnej kompozycji należy dodać osobno ubite białka z kilkoma kroplami soku z cytryny. Następnie ponownie wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie-ciasto jest gotowe! Podziel kruche ciasto na 2 równe porcje. Połowę ciasta, podzielonego na małe części, Wyślij do zamrażarki, aby lekko zamarzło. Rozłóż drugą połowę równomiernie na podstawie formy, zrób niską stronę.
po przygotowaniu podstawy ciasta cytrynowego możesz zacząć nadziewać.
zmiel cytrynę w blenderze lub maszynce do mięsa, po wyjęciu z niej kości. Dodaj 200 g cukru i wymieszaj! Nadzienie do ciasta cytrynowego jest gotowe!
umieść nadzienie na wstępnie przygotowanej podstawie, zetrzyj ciasto, które zostało wysłane do zamrażarki na tarce.
piec ciasto cytrynowe w temperaturze 190 stopni przez 35 minut. Dostać w gotowości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g