herbata z suszonych liści malin, truskawek i porzeczek
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj liście i osusz ręcznikiem.
2. Połóż liście równą warstwą na blasze wyłożonej pergaminem i wysusz w uchylonym piekarniku w temperaturze 80 stopni przez 40 minut.
3. Suche gotowe liście staną się kruche i należy je ostrożnie obchodzić. Dlatego liście należy umieścić w hermetycznie zamkniętym pojemniku i wysłać do przechowywania w chłodnym, suchym miejscu.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g
- Liście truskawek - 30 kcal/100g