pieczenie płatków śniadaniowych
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel suche śniadanie w blenderze na okruchy.
2. Rozbij jajko do miski, ubij ręczną trzepaczką, dodaj płynny miód i wstępnie stopione masło, wymieszaj.
3. W powstałej mieszaninie rozprowadź przygotowane okruchy i płatki owsiane, dokładnie wymieszaj.
4. Zwilż ręce w wodzie, uformuj ciasto z masy, rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.
5. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 20 minut. W zależności od rodzaju i mocy piekarnika czas może się zmieniać.
serwujemy ciasteczka na stole.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche śniadanie - 366 kcal/100g