Pizza Zielona Bogini
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
nerkowce moczyć przez 2 godziny.
za pomocą blendera zmiel wszystkie składniki nadzienia nerkowca na gładką, kremową konsystencję. W razie potrzeby konsystencję można regulować, dodając wodę.
następnie w czystym naczyniu zmiel wszystkie składniki pesto za pomocą blendera, ale nie do uzyskania gładkości.
rozwałkuj ciasto na cieńsze ciasto-od pół centymetra do centymetra. Zawiń krawędź.
posyp równomiernie łyżką oliwy z oliwek.
rozłóż warstwę nadzienia nerkowca równomiernie na wierzchu, a następnie posmaruj pesto.
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni.
Piec 20-25 minut na złoty kolor. Wyjmij i szczekaj, aby lekko ostygnąć.
udekoruj zielenią według uznania. Pokrój na porcje i podawaj!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ziarno konopi - 373 kcal/100g
- Ciasto - 289 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g