skład / składniki
metoda gotowania
zmiel nasiona lnu w moździerzu tłuczkiem, zalej wodą i odstaw na bok.
zetrzyj banany. Wymieszaj wszystkie płynne składniki, rozgniecione banany i namoczone nasiona lnu. Odstawić mieszaninę.
wymieszaj wszystkie inne suche składniki z wyjątkiem orzechów i jagód. Łyżkę płatków owsianych zostaw na polewę.
stopniowo wlewaj płyn do suchej mieszanki, ciągle mieszając. Następnie dodaj orzechy i jagody, wymieszaj.
włącz piekarnik, aby podgrzać do 180 stopni. Papierowe foremki do muffinek lekko naoliwić i umieścić w naczyniu do pieczenia.
napełnij każdą kokilkę ciastem w trzech czwartych, umieść jagody na wierzchu i lekko posyp płatkami owsianymi.
piec do 20 minut, gotowość można sprawdzić wykałaczką.
po upieczeniu ostudź przez 10 minut i podawaj!
ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Ziarno konopi - 373 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Słodzik - 20 kcal/100g