skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do wycierania.
Krok 2:
Weź 200 g cukru, 250 g wody (lub soku), 2 łyżki.l miód i pół szklanki oleju roślinnego. Wymieszaj w kadzi i podgrzej do 60°C.
Krok 3:
Osobno wymieszaj 1,5 szklanki mąki przesianej przez sito z 2 łyżkami. kakao, 1 łyżeczka.proszek do pieczenia,1 łyżeczka. cynamon i 0,5 łyżeczki kolendry.
Krok 4:
Połącz wszystko razem.
Krok 5:
Za pomocą trzepaczki (lub miksera ręcznego) ubij mieszankę cukru i mąki.
Krok 6:
Podczas mieszania dodaj do ciasta 0,5 szklanki suszonych moreli (figi,rodzynki lub wszystkie naraz).Możesz dodać zmielone orzechy.
Krok 7:
Rozłóż ciasto w silikonowej formie.
Krok 8:
Rozgrzej piekarnik do 200°C i umieść tam dywan, który będzie całkowicie gotowy za 35 minut.
Krok 9:
Gotowy dywan na górze można nasmarować dowolnym dżemem. Smacznego!
ponieważ dywan nie zawiera jajek, jest odpowiedni dla osób, które trzymają się postu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g