deser jabłkowy Crumble

ten deser jest atrakcyjny ze względu na swoją prostotę i jednocześnie wyrafinowany smak. Podawać z lodami.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 23 % 8 g
węglowodany 71 % 25 g
174 kcal
IG: 28 / 8 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj mąkę z płatkami owsianymi i cukrem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do tej mieszanki zetrzyj zimne masło i zetrzyj wszystko na okruchy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jabłka pokrojone w kostkę,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj z cynamonem, cukrem i gałką muszkatołową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Formę lub foremki posmarować masłem, włożyć jabłka

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I na górę okruchy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec przez 20-25 minut w temperaturze 220°.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy