deser jabłkowy Crumble
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj mąkę z płatkami owsianymi i cukrem.
Krok 2:
Do tej mieszanki zetrzyj zimne masło i zetrzyj wszystko na okruchy.
Krok 3:
Jabłka pokrojone w kostkę,
Krok 4:
Wymieszaj z cynamonem, cukrem i gałką muszkatołową.
Krok 5:
Formę lub foremki posmarować masłem, włożyć jabłka
Krok 6:
I na górę okruchy.
Krok 7:
Piec przez 20-25 minut w temperaturze 220°.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g