Charlotte z jabłkami na kefirze
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozbij jajka do głębokiej miski, dodaj cukier.Ubij mikserem, aż powstanie Puszysta piana.
Krok 2:
Dodajemy miękkie masło, kefir. Trochę wymieszaj.
Krok 3:
Dodaj proszek do pieczenia.Dodaj mąkę i wymieszaj jednorodność ciasta.
Krok 4:
Pokrój jabłka na ćwiartki i obierz z rdzeni i skórki. Pokrój na talerze, wymieszaj je z ciastem.
Krok 5:
Nasmaruj formę olejem, wlej połowę ciasta.Posyp cynamonem. Cynamon można dodać do samego ciasta i wymieszać,a następnie ciasto okaże się trochę z brązowym odcieniem.
Krok 6:
Dodaj pozostałe ciasto. Ciasto wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na 35 minut.
Krok 7:
Wyjmij z piekarnika i pozwól mu trochę ostygnąć. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g