Kurczak z oregano
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Kurczaka dokładnie umyć, & amp; nbsp; osuszyć ręcznikiem papierowym.
2. Wlej sól i zmielony pieprz na spodek, wymieszaj, & amp; nbsp; pocieramy tuszę wewnątrz i na zewnątrz.
3. Wlej oliwę z oliwek do miski, wlej tutaj sok z cytryny, wymieszaj.  
4. Powstałą mieszaninę pocieramy kurczaka na zewnątrz i wewnątrz. Umyj gałązkę oregano, włóż do tuszy, zawiąż nogi, umieść kurczaka w formie. 
5.& nbsp;piecz ptaka przez godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni. W procesie gotowania kilkakrotnie obracamy kurczaka, podlewając uwolniony sok.
posyp gotowego kurczaka suchymi przyprawami, udekoruj świeżym oregano i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano świeże - 25 kcal/100g