skład / składniki
metoda gotowania
1. Połącz cukier z pektyną, wymieszaj. Puree z mango i marakui wkładamy do rondla, wysyłamy do ognia, podgrzewamy do ciepłego stanu, wlewamy mieszaninę cukru z pektyną, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy przez 2 minuty. W międzyczasie rozcieńczamy kwas cytrynowy w wodzie, mieszamy, dodajemy do przecieru owocowego. Powstałą masę wlewa się do pierścienia kulinarnego lub do dzielonej formy o średnicy 16 cm, na warstwę tłuczonych ziemniaków rozprowadzamy jagody, wysyłamy formę do zamrażarki.
2. Przecier truskawkowy rozprowadzamy na patelni, wysyłamy do ognia. Podczas podgrzewania puree żelatynę napełnij zimną wodą, pozwól jej pęcznieć. Wlej cukier do gorącego puree, wymieszaj, a następnie wprowadź spuchniętą żelatynę, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Wyjmujemy formę z zamrażarki, wylewamy masę truskawkową na pierwszą warstwę, zwracamy formę z powrotem do zamrażarki.
3. Do miski wlej mąkę pszenną i migdałową, posiekane orzechy włoskie i cukier puder, wszystko wymieszaj. Ubij białka za pomocą miksera na puszystą pianę, a następnie wlej cukier w kilku krokach i kontynuuj ubijanie do gęstych, stabilnych szczytów. Wlej mieszaninę suchych składników do powstałej masy białkowej, wymieszaj szpatułką. Ciasto układamy na blasze wyłożonej pergaminem lub na macie teflonowej, wyrównujemy ciasto, nadając mu kształt koła o średnicy około 16 centymetrów, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Schłodzić gotowy biszkopt.
4. Czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej, Dodaj do niej pastę orzechową, wymieszaj. Ciasteczka mielimy w blenderze, łączymy z orzechami włoskimi, a następnie z mieszanką czekolady i pasty, wszystko dokładnie mieszamy. Powstałą masę rozprowadzamy na biszkopcie, które wstępnie przycinamy za pomocą pierścienia kulinarnego o średnicy 16 centymetrów. Wysyłamy biszkopt z chrupiącą warstwą do zamrażarki.
5. Wlej żelatynę do kubka, napełnij wodą, pozwól jej pęcznieć. Cukier rozpuszczamy w gorącym mleku, tutaj rozprowadzamy spuchniętą żelatynę, mieszamy do uzyskania gładkości. Rozpuść białą czekoladę w kuchence mikrofalowej, Dodaj do mleka z żelatyną, ubij blenderem zanurzeniowym. Dodaj śmietanę do powstałej masy, wymieszaj trzepaczką. Śmietanę ubijamy mikserem na miękkie szczyty, łączymy z już przygotowaną masą, mieszamy.
6. Przystępujemy do montażu ciasta: wlej połowę musu do pierścienia o średnicy 18 centymetrów, umieść zamrożoną konfiturę na wierzchu musu, lekko naciśnij, aby utopić konfiturę w musie. Resztę musu rozprowadzamy na konfiturze, wyrównujemy równą warstwą. Ostatnim etapem będzie biszkopt, rozłóż go chrupiącą warstwą w dół, a także podlewamy, powierzchnia powinna być wyrównana z musem.& nbsp; przykryj ciasto folią spożywczą i wyślij do zamrażarki na 8 godzin. Przed podaniem ciasto rozmrażamy w lodówce przez co najmniej 6 godzin.
wyjmij ciasto z pierścienia i podawaj.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal / 100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal / 100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal / 100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Marakuja - 68 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Borówka - 36 kcal/100g
- Pasta orzechowa - 587 kcal/100g
- Pektyna - 336 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g