herbatniki z ciasta biszkoptowego

bardzo proste i jednocześnie pyszne ciasteczka! Ciasteczka z ciasta biszkoptowego można przygotować dość szybko. Dla miłośników bardziej miękkich wypieków gotowe ciasteczka należy wysłać do lodówki na godzinę, a ci, którzy wolą chrupać, mogą natychmiast ucztować. Możesz posmarować ciasteczka nie tylko kremem białkowym, ale także gęstym dżemem lub dżemem, gotowanym skondensowanym mlekiem, kremem.
BratekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 76 % 42 g
239 kcal
IG: 0 / 86 / 14

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

Zróbmy ciasteczka, to bardzo proste:

- wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, napełnij worek cukierniczy ciastem biszkoptowym;

- umieść ciasteczka na blasze do pieczenia, zachowując odległość od siebie około 4 centymetrów;

- wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, pieczemy ciasteczka przez 15 minut;

- ubij białka z cukrem na gęste, stabilne szczyty, posmaruj powstałe ciasteczka kremem białkowym i przyklej połówki.

podajemy na stole do herbaty lub kawy.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto biszkoptowe - 250   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy