herbatniki z ciasta biszkoptowego
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
Zróbmy ciasteczka, to bardzo proste:
- wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, napełnij worek cukierniczy ciastem biszkoptowym;
- umieść ciasteczka na blasze do pieczenia, zachowując odległość od siebie około 4 centymetrów;
- wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, pieczemy ciasteczka przez 15 minut;
- ubij białka z cukrem na gęste, stabilne szczyty, posmaruj powstałe ciasteczka kremem białkowym i przyklej połówki.
podajemy na stole do herbaty lub kawy.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto biszkoptowe - 250 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g