chleb kukurydziany z otrębami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1.Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą i pszenną, otręby kukurydziane, cukier, sodę i sól, mieszamy.
2. Wlej śmietanę do osobnego pojemnika, dodaj tutaj olej roślinny, a następnie mieszankę suchych składników.
3. Dokładnie wymieszaj ciasto i włóż do przygotowanej formy. Forma jest wstępnie nasmarowana olejem roślinnym.
4. Pieczemy chleb w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut, w zależności od rodzaju piekarnika. Chłodzimy chleb bez wyjmowania go z formy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Beztłuszczowa śmietana - 59 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Otręby kukurydziane - 220 kcal/100g