skład / składniki
metoda gotowania
1. Ciasto biszkoptowe wylewamy na blachę do pieczenia z wysokim brzegiem, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez 15-20 minut. Z gotowego herbatnika wycinamy koła specjalnym pierścieniem lub zwykłą szklanką.
2. Ubij schłodzoną śmietanę mikserem na najniższej prędkości, gdy masa zacznie gęstnieć, wlej cukier i ubij śmietanę, aż stanie się gęsta. Wlej żelatynę do kubka, wlej trochę zimnej wody, pozostaw do pęcznienia, a następnie rozpuść żelatynę w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej i wlej do bitej śmietany, ubij mikserem. 
3. Dodaj posiekane orzechy laskowe i orzeszki ziemne do śmietany, wymieszaj. Smarujemy koła herbatników kremem i układamy je jeden na drugim, smarujemy również ciasta na zewnątrz. Posyp boki okruchami biszkoptu i udekoruj powierzchnię pozostałym kremem za pomocą torby cukierniczej i Dyszy "gwiazdka". W razie potrzeby możesz ozdobić posypką cukierniczą lub kwiatami.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ciasto biszkoptowe - 250 kcal/100g