Rolada z ciasta biszkoptowego
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, wlej na nią ciasto biszkoptowe, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 12-15 minut.
2. W międzyczasie ubij śmietanę warzywną mikserem do stabilnych szczytów.
3. Biszkopt wyjmujemy z piekarnika, gdy jest gorący, zwijamy go w rolkę bezpośrednio z pergaminem. Pozostaw w tej pozycji na 20 minut.
4. Następnie rozkładamy rolkę, oddzielamy pergamin, namaczamy biszkopt syropem, smarujemy kremem i wracamy do pierwotnej pozycji, zwijając się w rolkę, smarujemy powierzchnię pozostałą śmietaną.
5. Czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej, wlej ją na bułkę.
podawaj wypieki na herbatę, poczęstuj się dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Ciasto biszkoptowe - 250 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g