Pizza z serwelatem

ulubione danie wszystkich! Nie zapomnij, gotuj! Pizza z serwelatem jest obfita, można ją podawać na obiad jako niezależne danie. Duża ilość zieleni sprawia, że jest jasna, daje smak lata. Lepiej jest jeść pizzę, gdy jest gorąca, jeśli z jakiegoś powodu zdążyła się ochłodzić, zawsze można to naprawić, podgrzewając naczynie w kuchence mikrofalowej.
ZorianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 38 % 12 g
197 kcal
IG: 17 / 8 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 15 min

1.& nbsp;drożdże zalewamy ciepłą przegotowaną wodą, wlewamy trochę mąki (około 40 gramów), odstawiamy na 20 minut. Pozostałą mąkę przesiać na powierzchni roboczej, w środku zrobić małe wgłębienie, wlać sól i wlać ciasto. Zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy niewielką ilość wody, a także oliwę z oliwek. Ciasto jest elastyczne, elastyczne, przykryj ręcznikiem lub folią spożywczą i pozostaw na 2 godziny.

2.& nbsp; pod bieżącą wodą umyj szpinak i pietruszkę, grubo posiekaj. Cebulę i awokado obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a awokado kroimy w cienkie plasterki. Servelat pokroić w cienkie plasterki. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.

3. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę o średnicy około 24-26 centymetrów. Smarujemy podstawę sosem pomidorowym, następnie kładziemy na niej awokado i servelat, posypujemy posiekaną cebulą, rozprowadzamy warzywa (szpinak i pietruszkę) na powierzchni, na koniec posypujemy startym serem.& nbsp;piec w 200 stopniach przez 15 minut.

Pizza jest smaczniejsza, jeśli jesz na gorąco lub na ciepło.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cervelat - 425   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy