skład / składniki
metoda gotowania
1.& nbsp;drożdże zalewamy ciepłą przegotowaną wodą, wlewamy trochę mąki (około 40 gramów), odstawiamy na 20 minut. Pozostałą mąkę przesiać na powierzchni roboczej, w środku zrobić małe wgłębienie, wlać sól i wlać ciasto. Zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy niewielką ilość wody, a także oliwę z oliwek. Ciasto jest elastyczne, elastyczne, przykryj ręcznikiem lub folią spożywczą i pozostaw na 2 godziny.
2.& nbsp; pod bieżącą wodą umyj szpinak i pietruszkę, grubo posiekaj. Cebulę i awokado obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a awokado kroimy w cienkie plasterki. Servelat pokroić w cienkie plasterki. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
3. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę o średnicy około 24-26 centymetrów. Smarujemy podstawę sosem pomidorowym, następnie kładziemy na niej awokado i servelat, posypujemy posiekaną cebulą, rozprowadzamy warzywa (szpinak i pietruszkę) na powierzchni, na koniec posypujemy startym serem.& nbsp;piec w 200 stopniach przez 15 minut.
Pizza jest smaczniejsza, jeśli jesz na gorąco lub na ciepło.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cervelat - 425 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g