ziemniaki oregano
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Ziemniaki myjemy szczotką, suszymy ręcznikami papierowymi, kroimy w cienkie kółka.
2. Włóż ziemniaki do miski, wlej cebulę i czosnek w proszku, tymianek, pietruszkę, rozmaryn, pieprz i sól do smaku, wlej oliwę z oliwek.
3. Dokładnie wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy na ziemniakach.
4. Układamy ziemniaki na blasze do pieczenia, rozprowadzamy równą warstwą, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, pieczemy przez 20 minut, ziemniaki powinny stać się złote.
podawaj na stole z daniami mięsnymi lub rybnymi, dekorując ziemniaki świeżymi ziołami oregano.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano świeże - 25 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Suszona cebula - 273 kcal/100g
- Młode ziemniaki - 61 kcal/100g